• +385 (21) 270-270
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
LAMA podrška

LAMA podrška

18.4 je izašao prvi redovni update, ESXi 8 najpopularnijeg virtualizacijskog sustava, koju je LAMA uspješno implementirala više nego uspješno kod većine klijenata. 

Host verzija ESXi 8 donosi bolje, brže i intutivnije sučelje te podršku za vmverziju 20 koja uz ostalo, donosi i podršku za buduće verzije operativnih sistema Windows Server 2025  Windows 12, čiji se planirani izlazak očekuje krajem iduće godine.

Izašle su nove verzije Windows Servera 2022 i Windows SQL servera 2022.

LAMA je već uspješno implementirala veći broj navedenih platformi kod brojnih korisnika.

Uz veeam kao industrijski standard za backup , LAMA koristi i Nakivo softver za backup i replikaciju serverske infrastrukture, koja u novoj verziji donosi poboljšanja u obrani od ransomware-a kao glavne sigurnosne prijetnje zadnjih godina u IT sektoru.

Neke od novih funkcionalnosti su otkrivanje zlonamjernog softvera, izgrađeno na temelju postojećih mogućnosti kako bi sigurnosne kopije bile nepromjenjive te kako ih napadači ne bi mogli ugroziti. 

Jedna od mogućnosti je zapisivanje Nakivo sigurnosnih kopija na Amazon S3 cloudu pomoću zaključavanja objekata, tzv. immutable backup.

Druga je da lokalne sigurnosne kopije putem Nakiva na Linuxu također mogu biti nepromjenjive, pa upadom ransomware-a u internu infrastrukturu tvrtke, što je danas učestala pojava, backup ostaje nedirnut odn. nepromijenjen


Info

LAMA d.o.o.
Stinice 12, Split, Hrvatska

Email: info@lama.hr 
Telefon: +385 (21) 270-270

HELPDESK
Email: podrska@lama.hr  

 facebook  linkedin.png

 

Newsletter

5 + 9 =

 

lama aaa